Cover Image

Parcul si Plaja Tataia, "ceva ce nu ai vazut vreodata"

Publicat de Aurel Băjenaru, 4 Septembrie 2022
Timp de citire: ~1 minut

Aflat undeva in spatele Universitatii Ovidius de astazi, Parcul "Tataia" deschis vara anului 1916 prezenta se pare, un superlativ in ceea ce priveste posibilitatile de recreere a locuitorilor Constantei.

Ridicat de Capitanul Şteflea pe proprietatea sa de aproape 100.000 mp, parcul cu o plantatie luxurianta, chioscuri si alei pentri indragostiti, intinzandu-se pana la malul marii, se sfarsea in Plaja Tataia (Baile Tataia) cu cabine pentru femei si barbati, o locatie deosebit de interesanta care se adresa si turistilor estivali.

° ° °

Tataia

S'a deschis, Tataia lucreaza, e in plina activitate.

Pe vastele terase , prin alei şi prin chioşcuri feriti de neplaceri constanţenii şi mai cu seama vizitatorii petrec din zi şi până în cealalta zi aci, In fata imensitate: pitorescului spectacol care a fost inaltat şi mai mult prin avantagiile costisitoare şi moderne ale lucrarei capitanului Şteflea.

Bai pe tot timpul sezonului se fac cu 5 lei. consumatie de tot felul fara preturi inzecite, tot felul de aparate de gimnastica plantatiuni, boschete, chioscuri , alei, terase la 40 metri deasupra marei şi, câte atâtea şi atătea produse ale muncei capitanului Șteflea, cari puse alaturi de frumusetea naturei iti da ceva rar, ceva ce nu ai väzut vre'odata.

Victoria - Anul I No 122 - 12 iulie 1916

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

104
Techirghiol
04.12.2023 11:54
Actual: 3° C
Viteza vantului: 4.54 m/s