Cover Image

Tipuri din Dobrogea

Publicat de Aurel Băjenaru, 16 Decembrie 2022
Timp de citire: ~1 minut

Crima din Enghezu

Locuitorii Sadâc Isleam si Asam Melibure din comuna Enghezu (astazi General Scărişoreanu), plasa Mangalia, intrând la carciumă spre a se cinsti , din vorba in vorbã s'au luat la ceartä.

Aproape pe inserate s-au despart, fiecare pornind spre casă. Asan Meliburi esind din nou prin sat si trecând pe lângă locuinta lui Sadâc Isleam , acesta il invita in casă invitatie pe care cel dintâi o primi . Aci cearta începu din nou si gazda profitând de faptul că era inconjurat de o familie numeroesà, luà la bataie pe mosafir , incepând a-l lovi cu o furcă în cap. Cel lovit, vazandu-se in primejdie, scoase un cutit cel avea la brâu , vroind a se apăra.

Fiind însă din nou lovit, se repede asupra lai Sadâc Isleam şi li aplică trei lovituri de cutit in regiunea costală.

Victima väzându -se rănit , fugi in altä odae, impreună cu ajuloarele ce avea , dând posibilitatea criminalului de a fugi in stradă. Dandu -se alarma si sosind autoritățile au dispus transportarea victimei la spital, iar criminalul cu actele dresate, a fost inaintat parchetului.

Rep .

Dobrogea jună - 6 octombrie 1921

° ° °

(Justitia romaneasca cu "rezolvarea" ei prezumtiva pare oricum "admirabila", daca urmam firul evenimentelor si incercam sa vedem care e victima aici.)

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

61
Techirghiol
04.02.2023 08:34
Actual: 1° C
Viteza vantului: 4,88 m/s