Cover Image

Conform "Legii impotriva speculei" / Zori de Zi

Publicat de Aurel Băjenaru, 29 Mai 2021
Timp de citire: 3 minute

Ţinând seama şi de intampinarile indreptaţite ce mi s'au făcut,

Decidem :

Art. I. Vilele "Päpuşica" şi "Speranta" din staţiunea balneară Tichirghiol-Sat şi "Movila" şi "Hotelut Băilor" din staţiunea balneara Carmen Sylva, se considera ca făcând parte din categoria de lux şi ca atare li se acordă un spor de 30 la sută pentru camere şi de 50 la sută pentru băile calde, ceeace inseamna ca pentru o cameră cu 2 paturi, preţul va fi de maxim 195 lei pe zi, iar pentru o bae caldă preţul va fi de lei 75 + 10 la sută pentru serviciu. Hotelurile Nou 'şi Băilor din staţiunea balneară Carmen-Sylva, se considera de categoria I. Vilele "Paraschiva Sadoveanu" si "Hagi Pantelli" se trec în categoria II.

Art. II. Pentru camerile cari au un singur pat se scade 30 la sută din preţul stabilit pentru categoria respectiva, iar pentru un pat suplimentar, se va plati 15 la sută peste preţul stabilit.

In preţul camerilor se inţelege cu serviciul complect.

Art. III. Restaurantul -Carpaţi se trece in categoria I, iar restaurantul "Clement Popescu" se consideră de categoria I şi se adaugă la categoria II restaurantele "Mielul Blănd", "Anagnoste", "Port-Arthur" şi "Plaje" toate din staţiunea balnearä Tichirghiol-Sat. Restaurantele "Florescu" şi "Tänase Cristide" (Mărăşeşti) se trec în categoria III din staţiunea balneară Carmen SyIva, iar restaurantul "Plaje" se trece in categoria II.

Art. IV. Orice reclamaţiuni sau intămpinari ce au de făcut cei vizaţi prin deciziunile noastre ministeriale, se vor indrepta acestui minister, fie direct, fic prin mijlocirea inspectoratului comercial din Dobrogea.

Dată la 20 Iulie 1923. Ministru, Vasile P Sassu. No. 37.448.

Monitorul Oficial al României, nr. 097, 2 august 1923

° ° °

Iata in imagini Vila Anagnoste, care cativa ani mai tarziu sa apara ca Vila "Zori de Zi", probabil pe locul unde se va construi mai tarziu de catre Gheorghe Peristeri mdernul restaurant art deco "Zori de Zi", restaurant de care ne-am bucurat si generatia noastra pana la sfarsitul mileniului trecut.

Descriere imagine

Vezi si:

https://techirghiol.com/zori-de-zi-techirghiol

twitter sharing button twitter sharing button linkedin sharing button

Vizitatori astazi

178
Techirghiol
28.09.2021 21:00
Actual: 16° C
Viteza vantului: 5,84 m/s